Naslovna / Priroda i društvo / Zavirimo u kuhinju / Ruanda: Nema do šećerne trske
ruanda1708

Ruanda: Nema do šećerne trske


Photo by Tena Leko/PutOpija

Afrička kuhinja je slična, ali opet u potpunosti različita od naše. Recimo, za razliku od naše koja podrazumijevana (osim ako nismo na dijeti) #desert na kraju ručka u vidu kolača, ovdje se deserti rijetko jedu. Za desert možete dobiti bananu ili ananas. A o slatkišima nema ni govora. U početku mi je bilo čudno da svi ovdje žele bombone, ali mi je kasnije postalo jasno čemu nestašica kupovnih slatkiša. Naime, u trgovini vrećica gumenih bombona (80 g) ima cijenu od cca 40 kn. Čokolada od 100 g – 25 kn.
Zato si djeca ovdje oslade život – šećernom trskom. Kako sam saznala, nju i nije najjednostavnije jesti, za to moraš imati dobre zube, jer je potrebno puno grickanja kore dok ne dođeš do slatke jezgre, koja je prema onima koji su probali – božanstvena. Naravno, ovdje ni zubi nisu neki problem, jer nisu uništeni upravo onim slatkišima koji su ovdašnjoj djeci ekskluziva, a našoj – svakodnevica.

About Tena Leko/PutOpija

Check Also

ribari uganda

Uganda: Ribari s jezera Edward

Svega nekoliko ribara dobilo je dozvolu za ribarenje na jezeru Edward u Ugandi; oni nisu ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>