ruanda1308

Ruanda: Aditive molim


I tako, nakon radionice, vratila se u izbu našu, sjedim satima i izrađujem predložak za novine i čitam tekstove na kinyarwandskom kojeg, blago rečeno, ne znam, editiram ih i mislim si, da mi je netko rekao…:D
Marin prebacuje fotke sa 20 memorijskih kartica, i u jednom trenutku shvatimo da nam fali aditiva. Prehrana koja se sastoji od zdravog, zdravog i zdravog uzela je maha, pomladit ćemo se 10 godina, pa smo odlučili nahraniti tijelo s malo zapadnjačke hrane.
Tako smo se zaputili do obližnje trgovinice koja se sastoji od pulta, na kojem se u plastičnim amperima nalaze peciva i neki muffini, na polici nabacane prašnjave odjeće, umeci za kosu, baterije, šibice, sapuni i neke nepoznate čokoladice. Ja sam se odlučila za fantu ( uočite različitost punjenja :D), a Marin se drži tradicije, te pije lokalno pivo Primus (njaah) i Mutzig (puno bolje), te mars čokoladicu koju ćemo podijeliti, da šok ne bude prevelik. Zaustavljamo dvotjedni period graha, avokada, kupusa, riže i slatkog krumpira!
Inače danas je prvi topli dan u Kivumuu i svi se tope, osim nas. Naime, što je temperatura od 31 stupanj. Ipak, odlučili smo se otvoriti vrata i popaliti štapiće protiv komaraca (3 kn 10 koluta), da vidimo kako rade. Ako ne, bit će mahanja rukama po sobi prije spavanja i moljenja boga da komarac nije bio malaričan. Samo da opet onaj paukčina od neku noć, veličine osrednje šake, ne odluči prošetat mi uz krevet.

About Tena Leko/PutOpija

Check Also

ribari uganda

Uganda: Ribari s jezera Edward

Svega nekoliko ribara dobilo je dozvolu za ribarenje na jezeru Edward u Ugandi; oni nisu ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>